Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye
Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı (oda ısısında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta( sarısı üzerine ayrılacak)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3-3.5 su bardağı un
Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına yumurtanın beyazı, sıvı yağ, tereyağ, sirke, tuz, pudra şekeri, azar azar un, kabartma tozu, ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
- En son mavi haşhaşı ekleyip tekrar yoğuralım.
- Üzerini streç ile örtelim yarım saat buzdolabında bekletelim.
- Hamurdan küçük kesimler alıp yuvarlayalım.
- Üzerine yumurta sarısı, sürüp haşhaş serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim afiyet olsun.
Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







