Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı (oda ısısında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta( sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3-3.5 su bardağı un

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına yumurtanın beyazı, sıvı yağ, tereyağ, sirke, tuz, pudra şekeri, azar azar un, kabartma tozu, ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
  2. En son mavi haşhaşı ekleyip tekrar yoğuralım.
  3. Üzerini streç ile örtelim yarım saat buzdolabında bekletelim.
  4. Hamurdan küçük kesimler alıp yuvarlayalım.
  5. Üzerine yumurta sarısı, sürüp haşhaş serpelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim afiyet olsun.

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Tavuk Butlu Topalak
Balaban Köfte
Ayva Tatlısı (Karadut İle Renk Verilmiş )
Portakallı Erimek Tatlısı
Bebekler İçin Tavuk Suyu Çorba
Peynirli Poğaça
Hdabla | © 2025 |