Mayalı Poğaça

Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 instant maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un

Üzerine sürmek için;

  • Yumurta sarısı

İç malzemeyi istediğinizi kullanabilirsiniz;

  • Peynir
  • Patates
  • Kıyma
  • Zeytin

Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün gereçlerimizi karıştırıp ele hafif yapışan bir hamur hazırlıyoruz. Ben 350 ml bardak kullandım.
  2. 40 dakika kadar hamurumuzu mayalandırıyoruz.
  3. Hamurumuzdan küçük kesimlerle alarak ortasına iç gerecimizi koyup form veriyoruz.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu/susam serpiyoruz.
  5. 170 derece fırında kızartma kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Demleme Usulü Domatesli Makarna
Zeytinli Dereotlu İçi Peynirli Poğaça
Fırında Izgara Tadında Tavuk
Nefis Brokoli Salatası Tarifi
Kadayıflı Magnolia (Dubai Çikolatası İçerikli)
10 Dakikada Simit Poğaça
Hdabla | © 2025 |