Haşhaşlı Çörek
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardaki sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket toz maya
- 2 yumurtanın beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
- 6 su bardağı un
İç harcı için;
- 2 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 250 gram haşhaş ezmesi
- 6 yemek kaşığı şeker
Üzerine sürmek için;
- Yumurta sarısı
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için tüm materyalleri karıştırıp unu denetimli bir biçimde ekliyoruz.
- Hamuru yoğurduktan sonra en az 30 dakika olacak formda mayalanmaya bırakıyoruz.
- İç harcı için haşhaş ezmesi, sıvı yağ, şeker ve tereyağını karıştırıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu 8 eşit bezeye ayırıyoruz.
- Oklava ve çok az un ile her bir bezeyi tabak büyüklügünde açıyoruz.
- Açtığımız her bir bezeye haşhaş ezmesinden sürüyoruz.
- Ben bu evrede açtigim bezeleri borcama koydum daha sonra üzerine haşhaş ezmesi sürdüm çıkarması kolay olsun diye.
- 8 tane bezeyi açıp ezmeden sürdükten sonra hamurlarımızı hamur matına alıp elimiz ile tepsi büyüklüğünde hepsini açıyoruz.
- Burdada hamurumuzu 24 kesime bölüp sardım.
- Yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine alıp üzerine yumurta sarısı sürdüm, 200 derecede kızarana kadar pişirdim.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















