Etli Bulgur Pilavı (Köy Tadında)

Etli Bulgur Pilavı (Köy Tadında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı et
  • 2 su bardağı köy bulguru
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 tane yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 4 su bardağı sıcak su ya da et suyu (haşladığım etin suyunu kullandım)

Etli Bulgur Pilavı (Köy Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı etimizi uygunca kavurup haşlıyoruz. Suyunu süzüyoruz.
  2. Başka bir tencerede doğranmış soğan ve biberi yağda kavuruyoruz. Etimizi ekliyoruz.
  3. Üzerine salça, tereyağı ve domates sosunu ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Köy bulgurunu ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Tuz ve baharatlarını da ekledikten sonra kaynar suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  6. Kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişiriyoruz. Suyunu çekince ocağı kapatıyoruz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🌷.

Etli Bulgur Pilavı (Köy Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tırşik Patlıcan Yemeği
Sabah Kahvaltılarının Vazgecilmezi Yumuşacık Pankekler
Fincan Poğaçası
Köy Ekmeği
Nohut Tava
Kakaolu Fındıklı Portakalli Kek
Hdabla | © 2025 |