Kıymalı Mantar Dolması
Kıymalı Mantar Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 4 büyük uzunluk mantar(ızgaralık)
- İçlerine biraz tereyağı ve tuz
İç harç için;
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 150 gram kıyma
- 1 adet kırmızı bir yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Dilerseniz baharat
Beşamel sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 dolu kaşık un
- 1 su bardağı süt (kıvam çok koyu olmamalı duruma nazaran sütü artırabilirsiniz)
Üstüne;
- Kaşar peyniri
Kıymalı Mantar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir soğanı birazcık sıvı yağda soteleyip üzerine kıymayı ekliyoruz, kıymanın rengi döndükten sonra biberleri ekleyip biberler biraz piştikten sonra domates, daha sonra salça ,tuzu ekleyip iç harcımızı hazırlıyoruz.
- İç harcımız kenarda beklerken mantarların kabuğunu soyup ortasını çıkartıyoruz ,birazcık tereyağı koyup tuzladıktan sonra fırına veriyoruz.
- Mantarların tereyağısı eriyip hafif rengi dönünce kıymalı sosu mantarların üzerine koyup tekrar fırına veriyoruz.
- Bu esnada beşamel sosu hazırlıyoruz eriyen tereyağıya bir kaşık unu ekleyip biraz kavuruyoruz ,kıvama nazaran sütünü ekleyip donmasına müsaade vermeden mantarların üzerine kaşık yardımıyla paylaştırıyoruz .
- Fırına koymadan evvel kaşar dilimleri ya da rendelenmiş kaşarla birlikte fırına veriyoruz.
- Kaşarlar eriyip kızarınca fırından alıyoruz afiyet bal şeker olsun.
Kıymalı Mantar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







