Kıymalı Mantar Dolması

Kıymalı Mantar Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 büyük uzunluk mantar(ızgaralık)
  • İçlerine biraz tereyağı ve tuz

İç harç için;

  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet kırmızı bir yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Dilerseniz baharat

Beşamel sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 dolu kaşık un
  • 1 su bardağı süt (kıvam çok koyu olmamalı duruma nazaran sütü artırabilirsiniz)

Üstüne;

  • Kaşar peyniri

Kıymalı Mantar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir soğanı birazcık sıvı yağda soteleyip üzerine kıymayı ekliyoruz, kıymanın rengi döndükten sonra biberleri ekleyip biberler biraz piştikten sonra domates, daha sonra salça ,tuzu ekleyip iç harcımızı hazırlıyoruz.
  2. İç harcımız kenarda beklerken mantarların kabuğunu soyup ortasını çıkartıyoruz ,birazcık tereyağı koyup tuzladıktan sonra fırına veriyoruz.
  3. Mantarların tereyağısı eriyip hafif rengi dönünce kıymalı sosu mantarların üzerine koyup tekrar fırına veriyoruz.
  4. Bu esnada beşamel sosu hazırlıyoruz eriyen tereyağıya bir kaşık unu ekleyip biraz kavuruyoruz ,kıvama nazaran sütünü ekleyip donmasına müsaade vermeden mantarların üzerine kaşık yardımıyla paylaştırıyoruz .
  5. Fırına koymadan evvel kaşar dilimleri ya da rendelenmiş kaşarla birlikte fırına veriyoruz.
  6. Kaşarlar eriyip kızarınca fırından alıyoruz afiyet bal şeker olsun.

Kıymalı Mantar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karidesli Şehriye
Etimekli Mükemmel Fit Meyveli Pasta
Bebek Kahvaltı
Gaziantep Usulü İçli Köfte
Semizotu Turşusu
Kahvaltılık Çörek
Hdabla | © 2025 |