Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı k. tuz
  • 1 tutam karabiber

Beğendi için;

  • 5 büyük uzunluk patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 125 gram kaşar
  • 1 çay bardağı süt

Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanı bıçakla çizip 200°c fırında 20 dk pişmeye bırakın.
  2. Soğan, biber ve tavukları temizleyip doğrayalım.
  3. Sıvı yağı tavaya dökerek biberleri soteleyelim.
  4. Biberler sotelendikten sonra soğanları ekleyelim.
  5. Bir tatlı kaşığının yarısından azını ek edelim, geri kalanını tavuğa dökeceğiz.
  6. Sotelenen biber ve soğanları bir tabağa alalım ve tıpkı tava içerisinde sıvı yağ ve tavuğu ekleyip tavuğun suyunu salması için orta sıra karıştıralım.
  7. Patlıcanları soyup dilimleyelim.
  8. Suyunu salan tavuğa tuz karabiberi ekleyelim karıştıralım, biber ve domates salçasını ekleyelim.
  9. Beğendi;tereyağı ve unu pembeleşinceye kadar kavuralım.
  10. Üzerine dilimlediğimiz patlıcanları ekleyelim ve eze eze karıştıralım.
  11. Pişen karışıma sütü ekleyelim.
  12. Kaşarı da ekleyelim.
  13. Beğendinin üzerine tavukları ekleyerek servis edelim.

Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Garnitür Tarifi | Et Ve Balıkların Yanına Yakışan Muhteşem Lezzet (Videolu)
Çilekli Rulo Pasta (Aşk Pastası)
Bulut Kadar Hafif Kremasıyla Kedi Dili Pastası Tiramisu Tadında Kavanoz Tatlısı
Güveçte Köfte
Çökertme Waffle
Sosunda Pişen Mantı
Hdabla | © 2025 |