Porsiyonluk Pizza
Porsiyonluk Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 1 yumurta akı
- 3 ,5 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya (kuru maya da birebir miktarda)
- 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
- Biber
- Sucuk
- Zeytin
- Kaşar
Salçalı sos için:
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- Su
Porsiyonluk Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mayayı ufalayıp üzerine şekeri, sıvı yağı, sütü ve suyu koyup karıştıralım.
- 10 dakika üstü kapalı bir halde ön mayalanma yapalım.
- Ön mayalanmadan sonra tuzu ve yumurta akını ekleyip karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim.
- Hamur düzgünce kabarana kadar yaklaşık 45 dakika üstü kapalı mayalandıralım.
- Hamur mayalanırken materyalleri doğrayalım.
- Salçayı hazırlayalım.
- Mayalanmış hamurun üstüne ele yapışmaması için biraz sıvı yağ dökelim.
- Bir modül hamur koparıp yuvarlayalım ve çanak üzere ortasını oyalım.
- Salçayı sürelim üstüne de materyalleri koyalım. Tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
- Fırını daima denetim edin zira bu mühlet fırından fırına değişiklik gösterebilir.
- Sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim şimdiden deneyenlere şimdiden afiyet olsunn. ♡♡♡.
Porsiyonluk Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














