Yumurtasız Poğaça

Yumurtasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya (2 yemek kaşığı)
  • 5- 6 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı margarin (tereyağı da olur)

Yumurtasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ,maya ve şeker bir kaba alınır.
  2. Daha sonra sıvı yağı, tuz eklenir.
  3. Un eklenerek yoğrulur kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
  4. Hamur topladıktan sonra oda ısısındaki 1 yemek kaşığı margarin eklenir yedirilerek 3 -5 dk yoğurulur.
  5. Yoğurma sırasında biraz hamur kıvamı yumuşayabilir fakat margarini yedikçe toparlanıyor un eği yapmayın 1 saat mayalandıktan sonra tepsiye biçim verilip en az 30 dk üzeri bir bez ile örtülerek tepsi mayası yapılır .
  6. Fırına vermeden evvel 1 yumurta sarısı kaseye alınıp yemek kaşığı pekmez ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırılarak poğaçanın üzerine sürülüp 180 yahut 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.

Yumurtasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şalgamlı Kuskus Salata
Fırında Soslu Kabak
Glutensiz Fit Pratik Doyurucu Kahvaltı
Fırında Palamut
Yüksük Çorbası
Mozaik Pastaya Farklı Bir Bakış Açısı (Üstü Gramajlı)
Hdabla | © 2025 |