Yumurtasız Poğaça
Yumurtasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya (2 yemek kaşığı)
- 5- 6 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı margarin (tereyağı da olur)
Yumurtasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ,maya ve şeker bir kaba alınır.
- Daha sonra sıvı yağı, tuz eklenir.
- Un eklenerek yoğrulur kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
- Hamur topladıktan sonra oda ısısındaki 1 yemek kaşığı margarin eklenir yedirilerek 3 -5 dk yoğurulur.
- Yoğurma sırasında biraz hamur kıvamı yumuşayabilir fakat margarini yedikçe toparlanıyor un eği yapmayın 1 saat mayalandıktan sonra tepsiye biçim verilip en az 30 dk üzeri bir bez ile örtülerek tepsi mayası yapılır .
- Fırına vermeden evvel 1 yumurta sarısı kaseye alınıp yemek kaşığı pekmez ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırılarak poğaçanın üzerine sürülüp 180 yahut 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Yumurtasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










