Zeytinyağlı Dolma

Zeytinyağlı Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo dolmalık biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 2 orta uzunluk yumuşak domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım demek maydanoz
  • Sıcak su

Zeytinyağlı Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dolmalık biberlerin içini ayıklayıp yıkayalım.
  2. Yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Üzerine rendelenmiş domatesi ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Yıkayıp süzdüğümüz pirinçi de ek edelim bir iki tıp karıştırıp, tuzu naneyi karabiberi ekleyip karıştıralım.
  5. Ocağın altını kapatıp en son maydanoz ve nar ekşisini ilave edip karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
  6. İç harcını dolmalık biberler 1 parmak boşluk kalacak formda dolduralım. (tepeleme olmasın pirinçler şişecek) uzerlerine domates koyalım.
  7. Tencereye yerleştirelim.
  8. Tencerenin yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyelim.
  9. Tuz, zeytinyağı, 1 kaşık kadar da nar ekşisi gezdirip üzerini kapatıp pişmeye bırakalım.
  10. Eğer ocakta pişirmeyi tercih ederseniz 45 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
  11. Fırında pişirmek isterseniz yarım saat ocakta pişirip, sonrasında fırın tepsisi yahut borcama koyup üzerine kalan suyunu ekleyip 15 dakika 200 derece fırında pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Somon Balığı
Menemen
Tek Tavada Islak Kek
Hamur Kızartması
+6 Ay Öğle Arası
Zeytinyağlı Girit Kabağı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |