Zeytinyağlı Dolma
Zeytinyağlı Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo dolmalık biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 1 buçuk su bardağı pirinç
- 2 orta uzunluk yumuşak domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım demek maydanoz
- Sıcak su
Zeytinyağlı Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dolmalık biberlerin içini ayıklayıp yıkayalım.
- Yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Üzerine rendelenmiş domatesi ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Yıkayıp süzdüğümüz pirinçi de ek edelim bir iki tıp karıştırıp, tuzu naneyi karabiberi ekleyip karıştıralım.
- Ocağın altını kapatıp en son maydanoz ve nar ekşisini ilave edip karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
- İç harcını dolmalık biberler 1 parmak boşluk kalacak formda dolduralım. (tepeleme olmasın pirinçler şişecek) uzerlerine domates koyalım.
- Tencereye yerleştirelim.
- Tencerenin yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyelim.
- Tuz, zeytinyağı, 1 kaşık kadar da nar ekşisi gezdirip üzerini kapatıp pişmeye bırakalım.
- Eğer ocakta pişirmeyi tercih ederseniz 45 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
- Fırında pişirmek isterseniz yarım saat ocakta pişirip, sonrasında fırın tepsisi yahut borcama koyup üzerine kalan suyunu ekleyip 15 dakika 200 derece fırında pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










