Patatesli Omlet
Patatesli Omlet Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet haşlanmış patates (çiğ patateste olur)
- 1 adet kavrulmuş soğan (çiğde olur)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı karabiber
- Toz biber
- Kajun baharatı
- Kekik
Patatesli Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patates ve soğanı bir kaba alın, patatesleri isterseniz ezin rendeleyin yahut küp küp ince soyup soğanla birleştirin (çiğ kullananlar biraz yağda kavurun).
- Süt ve baharatlarını ekleyin, uygunca karıştırın.
- Daha sonra yumurtayı ekleyip tekrar çırpın.
- Bir tavayı evvel hafif ısıtın daha sonra yağ ekleyip omlet karışımını ekleyin ağzına bir kapak kapatın önlü artlı kısık ateşte pişirin.
Patatesli Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






