Lorlu Kek
Lorlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 250 gram lor peyniri
- 2 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı susam
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı chia tohumu
Lorlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 yumurtayı bir kaba kırıyoruz.
- 1 su bardağı yoğurt koyuyoruz.
- 1 su bardağı sıvı yağ döküyoruz ve çırpıyoruz.
- Ardından loru döküp tekrar karıştırıyoruz.
- Unu, kabartma tozunu ve baharatları döküyoruz, tekrar karıştırıyoruz.
- Bir fırın kabını yağlayıp karışımı döküyoruz.
- Üzerine susamı,çörek otunu ve chia tohumunu serpiyoruz.
- 180 derece ısıttığımız fırında kekimizi üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- 30 dk sonra ortasına bir çöp batırıp pak çıkmış mı diye denetim ediyoruz. Çıkmışsa pişmiştir. Afiyet olsun.
Lorlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















