Lorlu Kek

Lorlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 250 gram lor peyniri
  • 2 su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı susam

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı chia tohumu

Lorlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 yumurtayı bir kaba kırıyoruz.
  2. 1 su bardağı yoğurt koyuyoruz.
  3. 1 su bardağı sıvı yağ döküyoruz ve çırpıyoruz.
  4. Ardından loru döküp tekrar karıştırıyoruz.
  5. Unu, kabartma tozunu ve baharatları döküyoruz, tekrar karıştırıyoruz.
  6. Bir fırın kabını yağlayıp karışımı döküyoruz.
  7. Üzerine susamı,çörek otunu ve chia tohumunu serpiyoruz.
  8. 180 derece ısıttığımız fırında kekimizi üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  9. 30 dk sonra ortasına bir çöp batırıp pak çıkmış mı diye denetim ediyoruz. Çıkmışsa pişmiştir. Afiyet olsun.

Lorlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Alman Sosisli Çorba
Karides Tava
Fıstıklı Künefe
Turşulu Köz Biberli Tarator
Ayva Tatlısı
Mini Pide
Hdabla | © 2025 |