Tava Böreği (Videolu)

Tava Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 2.5 3 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Dinlendirmek için;

  • 100 grm tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Arasına;

  • 500 grm ıspanak
  • 100 grm lor peyniri
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 er tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, su, tuz ile yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  2. Hamuru 14 tane eşit modüle bölüp bezeler yapalım.
  3. Bezeleri tatlı tabağı boyutunda açalım eritip soğutulmuş tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile açtığımız bezeleri her katına yağ sürerek üst üste koyup üzerine streçleyip yarım saat dinlendirelim.
  4. Ispanak üzerine kuru soğan, lor peyniri, tuz ve baharatı ekleyip güzelce karıştırıp hazırlayalım.
  5. Dinlenen hamurları teker teker tezgahımıza alarak nazikçe çekiştirerek açabildiğimiz kadar açarak büyütelim.
  6. Kenarlardan ortaya hakikat kapatalım ortasına iç harcı koyup kapatarak ısıtılmış tavaya alalım.
  7. Dinlendirdiğimiz tereyağı sıvı yağ karışımından orta ara böreklerin üzerine fırça ile sürerek iki taraflı orta hararetli ateşte pişirip sıcak sıcak servis edelim, afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız👇.

Tava Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakal Tadının Gizli Rüyası (Cheesecake)
Waffle
Bisküviye Doyuran Cici Pasta
Patesli Çıtır Börek
Kinoalı Semizotlu Soğuk Çorba (Glutensiz ,Hafif)
Rulo Pasta
Hdabla | © 2025 |