Şekerpare
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşak tereyağı yada margarin
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Biraz limon kabuğu rendesi
- 3 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker (çok tatlı seviyorsanız 3 bardak ekleyin)
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su ve şekeri tencereye alalım.
- Şeker eriyinceye kadar karıştıralım orta ateşte kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca limon sıkalım ve kaynadıktan sonra 8-9 dk daha kaynatalım.
- Tereyağı, yumurta beyazı, sıvı yağ, pudra şekeri ve vanilyayı derin bir kapta karıştıralım.
- İrmik ve limon kabuğu rendesi ekleyip tekrar karıştıralım.
- En son elenmiş un ve kabartma tozunu ek ederek güzelce yoğuralım.
- Yumuşak bir hamur olsun.
- Cevizden az büyük bezeler yuvarlayıp biçim verip tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 30 dk kızarana kadar pişirelim. Her fırında pişme mühleti değişebilir.
- Fırından çıkan tatlımızın birinci sıcağı çıkınca soğuk şerbeti gezdirelim. 1-2 saat sonra servis edip yiyelim.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











