Borcamda 24 Kişilik Cheesecake (Videolu)
Borcamda 24 Kişilik Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gr labne peyniri
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 su bardağı toz şeker (200 ml)
- 1 paket vanilya
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 3 adet yumurta
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- Yarım su bardağı fındık
- 100 gr eritilmiş tereyağı
Üzeri için;
- 500 gr orman meyvesi ( donmuş kullandım)
- 2-3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı su(125ml)
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
Borcamda 24 Kişilik Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tabanı için bisküvileri ve fındığı rondodan çekin ve bir kaba aktarın üzerine eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın.
- Sonra tabanına yağlı kağıt serilmiş büyük dikdörtgen borcama aktarıp bardak ile bastırın.
- Keki için fazla suyu süzülmüş labne peynirini bir kaba alın ve üzerine yumurta hariç başka materyalleri ekleyip yeterlice çırpın.
- Sonra yumurtaları ekleyip tekrardan uygunca çırpın ve borcama aktarın.
- Fırın tepsisinin içine su koyup borcamı da içine yerleştirin sonra evvelce ısıttığınız 160°fırında fansız ayarda 45 dakika pişirin, son 5 dakika kala denetim edin salladığınızda yanlar sabit kalıyor yalnızca orta kısmı sallanıyorsa olmuş demektir.
- Fırını kapatıp kapağını yarım açın kek içinde soğusun bu süreci çatlamaması için yapıyoruz.
- Diğer yandan sosu için bütün gereçleri tencereye alıp kıvam alana dek karıştırın sonra rondoya aktarıp çekin ve süzgeçten geçirin.
- İyice soğuyan cheesecake ‘in üzerine aktarın akabinde buzdolabında 1 gece dinlendirin sonraki gün kalıptan çıkarıp süsleyip servis edin afiyet olsun 🌼.
Borcamda 24 Kişilik Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








