Köfteli Makarna
Köfteli Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Köfte sos materyalleri;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Köfte için materyaller;
- 300 gram kıyma
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz
Köfteli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnaları tuzlu suda haşlayıp süzün.
- Ardından karıştırma kasenin içene kıyma, rendelenmiş suyu sıkılmış, kuru soğan, kimyon, karabiber, karbonat, galeta unu ve tuz ek ederek birlikte.
- Köfteyi yoğurun, akabinde yirmi dakika buzdolabında bekletin.
- Ayrı sos tavaya,tereyağı, domates salçası baharatları ve rendelenmiş sarımsak, su, tuz ek ederek birlikte orta ateşte karıştırarak bir dakika sosu pişirin.
- Ardından köfteleri yuvarlak hal vererek, tavada yağda kızartın.
- Teflon tencereye zeytinyağını ek edin, akabinde göz kararı tuz ,ve makarnaları ek ederek birlikte orta ateşte yavaşça karıştırın, ocağın altını kapatın.
- Servis tabağına makarnayı bırakın,üzerine köfteleri akabinde,son olarak üzerine sostan gezdirip, maydanoz yaprakları ile birlikte süsleyin. Afiyet olsun. 🙏🥀.
Köfteli Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








