Köfteli Makarna

Köfteli Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Köfte sos materyalleri;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Köfte için materyaller;

  • 300 gram kıyma
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Köfteli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnaları tuzlu suda haşlayıp süzün.
  2. Ardından karıştırma kasenin içene kıyma, rendelenmiş suyu sıkılmış, kuru soğan, kimyon, karabiber, karbonat, galeta unu ve tuz ek ederek birlikte.
  3. Köfteyi yoğurun, akabinde yirmi dakika buzdolabında bekletin.
  4. Ayrı sos tavaya,tereyağı, domates salçası baharatları ve rendelenmiş sarımsak, su, tuz ek ederek birlikte orta ateşte karıştırarak bir dakika sosu pişirin.
  5. Ardından köfteleri yuvarlak hal vererek, tavada yağda kızartın.
  6. Teflon tencereye zeytinyağını ek edin, akabinde göz kararı tuz ,ve makarnaları ek ederek birlikte orta ateşte yavaşça karıştırın, ocağın altını kapatın.
  7. Servis tabağına makarnayı bırakın,üzerine köfteleri akabinde,son olarak üzerine sostan gezdirip, maydanoz yaprakları ile birlikte süsleyin. Afiyet olsun. 🙏🥀.

Köfteli Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Milföy Gözleme
Yoğurtlu Pazı Mezesi
İzmir Köfte
Mercimekli Ekmek
Muhteşem Tadıyla Yaprak Ciğer
Kuru Domatesli Kuru Fasülye
Hdabla | © 2025 |