Enfes Profiterol Tarifi

Enfes Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1,5 su bardağı su
  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • ¾ su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti

Çikolata sosu için:

  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket bitter çikolata

Enfes Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için suyu, tereyağını, şekeri, ve tuzu tencerede devamlı karıştırarak kaynatın.
  2. Unu ekleyip 1-2 dakika daha pişirin.
  3. Hamur hafif soğuyunca yumurtaları tek tek güzelce karıştırarak ekleyin.
  4. Bir tatlı kaşığı kadar tıp biçiminde tepsiye dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 200°c fırında 15 dakika pişirdikten sonra dereceyi 150 ye düşürüp 15 dakika daha pişirin.
  6. Fırını kapattıktan sonra kapağını hiç açmadan içinde soğumasını bekleyin.
  7. Kreması için kremşanti hariç bütün gereçleri uygun bir tencereye alıp karıştırarak pişirin.
  8. Krema soğuduktan sonra toz kremşantiyi döküp mikserle karıştırın.
  9. Çikolatalı sosu için sıvı kremayı çok hafif ısıttıktan sonra ocağı kapatın ve içine çikolatayı ekleyip karıştırın. Şayet çok koyu olursa sütle açabilirsiniz.
  10. Hamurların ortasını azıcık kesip içine kremayı doldurun ve bir borcama dizin.
  11. Bütün hamurların içine kremayı doldurduktan sonra en üste çikolata sosu tek tek dökün.
  12. Bir gece buzdolabında beklerse çok daha âlâ olur şimdiden deneyenlere afiyet olsunn ♡♡♡.

Enfes Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Porsiyonluk Cocostar Pasta
Hazır Yufkadan Dışı Çıtır Kıymalı Börek
Fırın Sütlaç
Tavada Kolay Lazanya (Ocakta)
Havuçlu, Tarçınlı Kek
Çay Menüsü
Hdabla | © 2025 |