Ballı Portakallı Somon

Ballı Portakallı Somon Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 dilim somon balığı kılçıksız
  • 1 er adet limon
  • Portakal
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • İstediğiniz kadar susam
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Ballı Portakallı Somon Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Balığımızı güzelce yıkayıp görünen kan kılçık ve pullardan arındırıyoruz.
  2. Balı ,susamı ,doğradığımız sarımsağı,limon ve portakal sularını karıştırıp tuz ekliyoruz.
  3. Hazırladığımız sosu sıvı yağ sürülmüş fırın kabına yatırdığımız somonlara güzelce sürüyoruz.
  4. Aralarına portakal dilimleri ekliyoruz.
  5. 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz sunum sırasında tekrar sosu yayıyoruz zira susamlar tavanın tabanında kalabilir.

Ballı Portakallı Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mini Cookie
Patatesli Lepe Yemeği
Unsuz Kremasız Kolay Kabak Çorbası
Kumkat Reçeli
Hindistan Cevizli Pişmeyen Cheesecake
Hindistan Cevizli Muffin Kek
Hdabla | © 2025 |