Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • 3 su bardağı su

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvıyağı ve soğanı doğradıktan sonra tencereye alıyoruz kavuruyoruz.
  2. 1 su bardağı mercimeği yıkayıp içine ekliyoruz.
  3. 1 yemek kaşığı salçayı alıp kavurun.
  4. 3 bardak suyu ek edin kaynayana kadar pişir katılaşacak.
  5. Katılaştıktan sonra et suyu ek et 1 çay kaşığı nane ve tuzunu ek edin.
  6. 2 çeşit blendırla çekin.
  7. Üzerine hazırladığımız tereyağı ve naneyi dökün afiyet olsun.

Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu, Sebzeli Kaşık Dökmesi
Patates Köftesi (Bildiğiniz Tüm Patates Köftelerini Unutun)
Basmati Pirinçli Vişneli Yaprak Sarma (Pcos Dostu – Hafif – Yaz Sofrası İlhamı)
Ton Balıklı Meze
Yumurtalı Kaṣarlı Patates Kavurma
Fıstık Ezmeli Yulaflı Sağlıklı Atıştırmalık Toplar
Hdabla | © 2025 |