Mercimek Çorbası
Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı mercimek
- 1 su bardağından 2 parmak eksik yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- 3 su bardağı su
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvıyağı ve soğanı doğradıktan sonra tencereye alıyoruz kavuruyoruz.
- 1 su bardağı mercimeği yıkayıp içine ekliyoruz.
- 1 yemek kaşığı salçayı alıp kavurun.
- 3 bardak suyu ek edin kaynayana kadar pişir katılaşacak.
- Katılaştıktan sonra et suyu ek et 1 çay kaşığı nane ve tuzunu ek edin.
- 2 çeşit blendırla çekin.
- Üzerine hazırladığımız tereyağı ve naneyi dökün afiyet olsun.
Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






