Kıyır Kıyır Tuzlu Gevrek
Kıyır Kıyır Tuzlu Gevrek Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
- 3–4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Ayrılan yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu (isteğe göre)
Kıyır Kıyır Tuzlu Gevrek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçleri yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.
- Unu denetimli eklemeyi unutmayın.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- İstediğin formu verip fırın kağıdı serili tepsiye dizin.
- Üzeri için yumurta sarısı ,sıvı yağ ,yoğurt karışımını yapın.
- İstediğiniz hali verip üzeri için olan karışımı sürüp susamla süsleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika denetimli pişirin.
- Fırından çıkarmadan kapağı açık halde soğumaya bırakın.
Kıyır Kıyır Tuzlu Gevrek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









