Fırın Makarna

Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket filiz fırın makarna
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Haşlamak için su
  • 150 gram beyaz peynir
  • Yarım demek maydanoz

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri rendesi

Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnayı tuz su ile haşlayın.
  2. Beşamel sos için tereyağ ve sıvı yağı eritin.
  3. Üzerine unu ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun akabinde sütünü ekleyip tuzunu ve karabiberini ekleyip katılaşana kadar pişirin.
  4. Haşlanan makarnaları süzün ve fırın borcamına alıp üzerine beşamel sosunu ve beyaz peynirli maydanozuda ekleyip yeterlice karıştırın ve en üstüne kaşar peyniri rendeleyin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytin Böreği
Keçiboynuzlu Cupcake
Enginar Kalbi Salatası
Güveçte Kaşarlı Köfte Patates
Yeşil Mercimekli Tavuklu Bulgur Pilavı
Kalıp Kek
Hdabla | © 2025 |