Lahmacun
Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tuz
- 2 paket yaş yahut instant maya
- 13 su bardağı un
İç materyali;
- 1 kilo yağlı kıyma
- 6 tane iri biber
- 5 orta uzunluk domates
- 3 orta uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 bağ maydanoz
- 1 fincan sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz biber
Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru için ılık su, ılık süt, maya karıştırılıp 10 dk kapak kapatılıp bekletilir.
- Sonra kalan materyal karıştırılır kulak göğsü kıvamında yoğurulur.
- 1 saat mayalanması için üstü örtülür.
- Bu esnada iç materyalleri için domatesin kabukları soyulup robottan çekilir.
- Diğer tüm gereçler yıkanıp robottan geçirilir.
- Tuzu, yağı, biber salçası ve toz biber atılıp uygunca yoğurulur.
- Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde alınır.
- Unlanan tezgahta merdaneyle istenilen boyutta açılır.
- İç gerecinden 2 kaşık alınıp üstüne yayılır.
- Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine koyulup 200 derece fansız ayarda 20 dk pişirilir.
- Fırından alınan lahmacunların yumuşak kalması için üstlerine bez örtülür. Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun :).
Not: bu ölçülerden 20 tane oldu.
Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












