İçli Börek (Yöresel Tarif)
İçli Börek (Yöresel Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet böreklik yufka
- 4 adet yufka ekmeği
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 100 gram kıyma
- Pulbiber
- Karabiber
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
İçli Börek (Yöresel Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel yufka ekmeklerden bir adedini alalım.
- Ortasından bıçakla ikiye keselim.
- Rulo yapıp makarna keser üzere bıçakla ince şeritler halinde keselim.
- 4 yufkayıda bu biçimde hazırlayalım.
- Kestiğimiz yufkalari geniş bir kaba alalım ve üzerine sıvı yağ gezdirip elimizle güzelce karıştıralım.
- Tavada yağla bir arada yemeklik doğranmış soğanı soteleyelim ve kesilmiş yufka karışıma ekleyelim.
- Ayrı bir tavaya tereyağını alalım ve 2 yumurtayı kırıp pişirelim.
- Bunuda kesilmiş hamura ek edelim.
- Pul biber ve karabiber ekleyip elimizle güzelce karıştıralım.
- Sosu için süt, yumurta ve yağı bir kapta çırpalım.
- Fırın tepsisini yağlayalım.
- Böreklik yufkalardan birini koyalım.
- Sonra hazırladığımız sostan her yerine gelecek biçimde gezdirelim ve yufkali içten serpelim yayalım sonra üzerine bir kat yufka koyalım ve büzüştürüp üzerine tekrar sos gezdirelim bu halde iç harcımizı bitirip boreğimizi çok kalın olmayacak halde yerleştirelim.
- En üsteki yufkaya sostan gezdirelim ve 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
İçli Börek (Yöresel Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











