Kavurma Tarifi (Taze Biberiyeli)
Kavurma Tanımı (Taze Biberiyeli) İçin Malzemeler
- 1 kilo dana et
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Su
Bir gece öncesiden eti sotelemek için;
- Zeytin yağı
- Taze biber
Kavurma Tanımı (Taze Biberiyeli) Nasıl Yapılır?
- Bir gece öncedesinden eti zeytinyağlı taze biberiye ile harmanlayarak dinlendirmiştim. Tabi bunu yapmak zorunda değilsiniz.
- Tencereye tereyağınızı ekleyip eritin akabinde eti ekleyin tuzu ekleyin.
- Et suyunu verecek evvel kendi suyu ile pişicek.
- Suyunu çekmeye başladığında göz kararı ile su ekleyin ben 1-1,5 su bardağı ekledim.
- Biraz kuru olmasını istediğim için siz sulu seviyorsanız göz kararı ile artıra bilirsiniz.
- Tencerenin kapağını kapatın yaklaşık 30 dakika kaynamaya bırakın.
- Pişip pişmediğini elinizle denetim edebilirsiniz.
- Suyu azalmaya başladığında artını kısıp biraz daha pişirdikten sonra kapatın.
Kavurma Tanımı (Taze Biberiyeli) Fotoğraflı Yapılışı









