Kavurma Tarifi (Taze Biberiyeli)

Kavurma Tanımı (Taze Biberiyeli) İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana et
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Su

Bir gece öncesiden eti sotelemek için;

  • Zeytin yağı
  • Taze biber

Kavurma Tanımı (Taze Biberiyeli) Nasıl Yapılır?

  1. Bir gece öncedesinden eti zeytinyağlı taze biberiye ile harmanlayarak dinlendirmiştim. Tabi bunu yapmak zorunda değilsiniz.
  2. Tencereye tereyağınızı ekleyip eritin akabinde eti ekleyin tuzu ekleyin.
  3. Et suyunu verecek evvel kendi suyu ile pişicek.
  4. Suyunu çekmeye başladığında göz kararı ile su ekleyin ben 1-1,5 su bardağı ekledim.
  5. Biraz kuru olmasını istediğim için siz sulu seviyorsanız göz kararı ile artıra bilirsiniz.
  6. Tencerenin kapağını kapatın yaklaşık 30 dakika kaynamaya bırakın.
  7. Pişip pişmediğini elinizle denetim edebilirsiniz.
  8. Suyu azalmaya başladığında artını kısıp biraz daha pişirdikten sonra kapatın.

Kavurma Tanımı (Taze Biberiyeli) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Usulü Tahinli Çörek (Klasik Lezzetin En Tatlı Hali) (Videolu)
Şifa Deposu Mercimek Çorbası
Lor Peynirli Kapya Biber
Kremalı Sebzeli Tavuk Sarma
Ispanaklı Yağlı Pide
Yumurta Kızartması
Hdabla | © 2025 |