İç Bakla

İç Bakla Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram ayıklanmış iç bakla
  • 1 kahve fincanı zeytin yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet taze soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 dilim limon
  • Yarım su bardağı sıcak su

İç Bakla Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç baklanın üst katmanını bıçak yardımıyla bir çizik atarak soyalım.
  2. Zeytinyağda kuru soğanı soteleyelim.
  3. İç baklayı, tuz ve toz şekeri ilave edelim 2-3 dakika kadar kavuralım.
  4. Üzerine küçük küçük doğranmış dereotu ve taze soğanı ekleyelim.
  5. Sıcak suyuda ekleyerek bir dilim limonu tencereye alalım.
  6. Baklalar taze olduğu için çabucak yumuşuyor dikkatli pişirelim.
  7. Harika bir lezzet oluyor. Deneyecek olan herkese afiyetle 🌸.

İç Bakla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Kadayıf Tatlısı | Hem Hafif Hem Lezzetli (Videolu)
Antepfıstıklı Yeşil Kek (Videolu)
Dereotlu Poğaça ( Kıyırımsı )
5 Çeşit Bakliyat Çorbası
Balaban Köfte
Çok Lezzetli Az Zahmetli Cennet Çorbası
Hdabla | © 2025 |