Çıtır Çıtır Ispanaklı Rulo Börek

Çıtır Çıtır Ispanaklı Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 300 gram beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Sos için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için;

  • Kalan sosa ek bir yumurta

Çıtır Çıtır Ispanaklı Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle güzelce yıkadığımız ıspanakları doğrayalım yemeklik doğradığımız kuru soğanı yağ ile birlikte uygun bir tavaya alalım ,2-3 dakika soteleyelim tuz ve karabiber eği yaptıktan sonra ıspanağı ek edelim.
  2. Ispanaklar suyunu salıp çekinceye kadar orta ateşte orta ara karıştırarak pişirelim soğumaya bırakalım.
  3. Diğer tarafta sos için kabın içerisine tüm materyalleri alalım çırpma teli ile çırpalım.
  4. Soğuyan ıspanağı peyniri ek edip karıştıralım.
  5. İlk yufkayı tezgaha alıp ortadan ikiye eşit formda keselim hazırladığımız sostan 3-4 kaşık üzerine gezdirip fırça ile her tarafına sürelim.
  6. Geniş tarafına iç harcımızı yerleştirip kenarlarını hafif kıvıralım ve rulo formunda saralım.
  7. Ruloyu iki eşit modüle kesip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  8. Bütün yufkaları bu formda hazırlayalım ve istediğimiz uzunlukta ruloları keserek dilimleyelim son olarak kalan sosun üzerine bir tane yumurta ek edip çırpalım fırça ile böreğin üzerine sürelim.
  9. Önceden ısıttığımız 190 derece fırında altı üstü güzelce kızarıncaya kadar pişirelim birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Çıtır Çıtır Ispanaklı Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahve Sunumları
Maş Salatası
Salamlı Yumurta
Dubai Tatlısı
Elmalı Kurabiye
Muzlu Milkshake
Hdabla | © 2025 |