Çıtır Çıtır Ispanaklı Rulo Börek
Çıtır Çıtır Ispanaklı Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 300 gram beyaz peynir
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için;
- Kalan sosa ek bir yumurta
Çıtır Çıtır Ispanaklı Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle güzelce yıkadığımız ıspanakları doğrayalım yemeklik doğradığımız kuru soğanı yağ ile birlikte uygun bir tavaya alalım ,2-3 dakika soteleyelim tuz ve karabiber eği yaptıktan sonra ıspanağı ek edelim.
- Ispanaklar suyunu salıp çekinceye kadar orta ateşte orta ara karıştırarak pişirelim soğumaya bırakalım.
- Diğer tarafta sos için kabın içerisine tüm materyalleri alalım çırpma teli ile çırpalım.
- Soğuyan ıspanağı peyniri ek edip karıştıralım.
- İlk yufkayı tezgaha alıp ortadan ikiye eşit formda keselim hazırladığımız sostan 3-4 kaşık üzerine gezdirip fırça ile her tarafına sürelim.
- Geniş tarafına iç harcımızı yerleştirip kenarlarını hafif kıvıralım ve rulo formunda saralım.
- Ruloyu iki eşit modüle kesip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Bütün yufkaları bu formda hazırlayalım ve istediğimiz uzunlukta ruloları keserek dilimleyelim son olarak kalan sosun üzerine bir tane yumurta ek edip çırpalım fırça ile böreğin üzerine sürelim.
- Önceden ısıttığımız 190 derece fırında altı üstü güzelce kızarıncaya kadar pişirelim birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Ispanaklı Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















