Fıstıklı Sarma Baklava (Videolu)
Fıstıklı Sarma Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 3 su bardağı ince çekilmiş fıstık
- 400 gr susuz yağ (yoksa 300gr eritilmiş tereyağı ve 100gr sıvı yağ)
Kaymak için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Üzerine:
- Toz fıstık
Fıstıklı Sarma Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hazır kaymaklardan kullanacaksanız kaymak hazırlamanıza gerek yok lakin ben kendim hazırlamak istedim bu yüzden 1 litre sütünün içerisine bir su bardağı kadar irmik ekledim ve ocakta daima karıştırarak kaynayıp kıvam almasını sağladım kaynayıp kıvama aldıktan sonra altını kapatıp orta ara karıştırarak büsbütün soğumasını bekledim bu ortada şerbetini hazırlayalım.
- Şerbeti için su şeker ve bir dilim limonu tencerenin içerisine alalım ve şeker eriyene kadar karıştıralım ocakta daima.
- Şeker aradıktan sonra kaynamasını bekleyelim kaynadıktan sonra 5 dakika kadar orta ateşte kaynatıp altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Bu ortada 400 gram kadar susuz yağı ocakta eritelim erittikten sonra bir 5 dakika kadar birinci sıcaklığının geçmesini bekleyelim.
- Daha sonra baklavalık yufkamızın tek katını tezgaha alalım.
- Üzerine yağ sürelim çekilmiş toz fıstık serpelim ve bu süreci 4 kat yapalım.
- Ardından uç kısmına hazırladığımız kaymaktan koyalım rulo halinde saralım ve tepsiye dizelim.
- Hepsini birebir biçimde hazırlayalım.
- Tepsiye dizdikten sonra üzerine kalan yağı sürelim evvelden ısıtılmış 160 derece alt üst ayardaki fırında kızarana kadar pişirelim benim fırınım 35 dakika da pişirdi denetimli pişirin.
- Fırından çıkarttıktan sonra 10 dakika birinci sıcaklığının geçmesini bekleyelim ve soğuk şerbeti kepçeyle dökelim.
- 3- 4 saat şerbetini çekmesini bekleyelim akabinde üzerine toz fıstık serpelim ve servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Fıstıklı Sarma Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








