Dereotlu Kurabiye
Dereotlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta( sarısı dışına)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet dereotu
- Dilimlenmiş kaşar peyniri
- Yaklaşık 3.5 su bardağı un
Dereotlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm materyalleri bir kapta karıştırın.
- Unu ekleyin ve yoğurun.
- Yarıya bölün ve düz bir yerin üzerinde açın.
- Bir bardak yardımı ile yuvarlak biçimler oluşturun.
- Arasına kaşar peynirini koyun ve katlayın.
- Yumurta sarısını üstlerine sürün.
- 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Dereotlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













