Pane Kalamar
Pane Kalamar Tanımı İçin Malzemeler
- 400g ayıklanmış kalamar tüpleri
- 2 yumurta, yavaşça çırpılmış
- 50g (1/3 su bardağı) un
- 2 su bardağı taze galeta unu
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- 1 avuç doğranmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Servis için;
- Karışık yeşillikler
- Lime (yeşil limon) dilimleri
Pane Kalamar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kalamarları hazırlayın: kalamar tüplerini kağıt havluyla kurulayın. Enlemesine yaklaşık 1 cm kalınlığında halkalar halinde doğrayın.
- Paneleme hazırlığı: yumurtaları bir kapta çırpın. Unu ve galeta ununu farklı tabaklara koyun.
- Galeta ununa tuz, karabiber, sarımsak tozu, toz kırmızı biber, maydanoz ve rendelenmiş parmesan ekleyip karıştırın.
- Kalamar halkalarını evvel una bulayın, fazlasını silkeleyin.
- Ardından yumurtaya batırın, fazlasının akmasına müsaade verin.
- Son olarak galeta ununa bulayarak her tarafını güzelce kaplayın.
- Kızartma süreci: derin, ağır tabanlı bir tencerede yaklaşık 15 cm derinliğe kadar sıvı yağ ekleyin.
- Orta-yüksek ateşte yağı ısıtın (yağın hazır olup olmadığını anlamak için bir ekmek küpünü içine atın; 10 saniyede altın rengi oluyorsa yağ hazır demektir).
- Kalamarın üçte birini yağda 1–2 dakika, altın rengi olana kadar kızartın.
- Delikli bir kepçeyle kağıt havlu serili tabağa alın.
- Kalan kalamarları iki parti daha olacak halde tıpkı formda kızartın. Her seferinde yağı tekrar ısıtmayı unutmayın.
- Servis: kızarmış kalamarları karışık yeşillikler ve limon dilimleriyle birlikte servis edin. Yanında dilediğiniz bir sos ile sunabilirsiniz, ben tartar sosu ile sundum.
Pane Kalamar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










