Alinazik Kebabı ( Köz Tadında)

Alinazik Kebabı ( Köz Tadında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı ucu ile karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay bardağı sıcak su

Diğer gereçler:

  • 3-4 adet patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1, 5 su bardağı yoğurt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

Alinazik Kebabı ( Köz Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanların üzerine bıçakla çizikler atılır köz tavasında közleyelim. Tıpkı halde biberleri közleyip kenara alalım.
  2. Közlenmiş patlıcanların kabuğu soyulur ve ince ince kıyılır.
  3. Uygun bir tabağa alınır ve üzerine yoğurt, sarımsak ve tuz ek edilir, karıştıralım.
  4. Küçük doğranmış kuşbaşı et uygun bir tavaya alalım ve orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  5. Eğer etler pişmediyse üzerine sıcak su eği yaparak devam pişirebilirsiniz. Ben 1 çay bardağı kadar ek ettim pişen ete 1 yemek kaşığı tereyağ ek edilir ve 5 dk daha pişirelim.
  6. Daha sonra domates salçası ve baharatlar ek edilerek tekrar pişiriyoruz ve ocaktan alalım.
  7. Yoğurtlu patlıcan servis tabağına alınır tam ortasına bir çukur açalım ve etlerimizi ortaya yerleştirilir.
  8. Yanına isterseniz közlenmiş biberler birlikte servis edebiliriz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Alinazik Kebabı ( Köz Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Ölçülü Tam Kıvamında Kırmızı Mercimek Köftesi
Filipin Omleti (Köz Patlıcanlı Omlet)
Mükemmel Yaş Pasta
Patatesli Börek (El Açması Mı ? Dedirten Cinsten)
Portakal Soslu Tart Kek
3-2-1 Poğaça (Mayasız, Yumurtasız Poğaça Tarifi)
Hdabla | © 2025 |