Tavuk Şiş
Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr tavuk göğsü
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 1 yemek kasesi cerry domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı isot (isteğe bağlı)
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları kuşbaşı formda olacak formda doğrayınız.
- Doğranmış tavukların geniş bir kabın içine alınır, içine sırasıyla yoğurtu ,sıvı yağı, zeytinyağı ,tereyağı ,sumak, isot, kekik ,nane ,toz biber ,kimyon ,karabiber, tuz, biber salçası ,domates salçası ,sarımsak ve soğanı rendeleyip koyalım güzelce karıştırılır.
- Biraz dinlenmek üzere buzdolabında bekletilir.
- Dinlenen tavukları sırasıyla birinci soğan, cerry domatesi, tavuk, biber dizilir. Tıpkı süreç tekrarlanak yapılır.
- Diğer şişlere birebiri yapalım ve bitirene kadar bu halde yapalım.
- Gel gelelim artık patatesleri soyup elma dilim formunda kesip yıkayalım.
- Yıkanan patates daha evvelden tavukları sosladığımız kabın içine patatesleri atalım karıştalım.
- Aynı biçimde patatesleri bir kenara dizilelim.
- Kapın içinde kalan malzemeyi bir bardak su ile koyup tek tek üzerine gezdirilir.
- 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30, 40 dakikada pişirmeye bırakılır.
Tavuk Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









