Sebzeli Et Kavurma
Sebzeli Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram kuşbaşı ( dana eti)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1-2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 domates yahut domates sosu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı ucuyla kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Sebzeli Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı etlerimizi tavaya ekleyip, etler suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Etler suyunu çekince zeytinyağı ve tereyağını ekleyip kavuralım.
- Ardından doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ek edip, karıştırmaya devam edelim.
- Rendelenmiş domates yahut domates sosunu ekleyip karıştıralım.
- Son olarak tuz ve baharatları ekleyip 3-5 dk pişirelim.
- Yanında pilav salata eşliğinde servis edelim.
Sebzeli Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















