Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Ağlayan pasta ortası için:

  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt

Ağlayan pasta keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un

Ağlayan pastanın kekini ıslatmak için:

  • 1,5 su bardağı soğuk süt

Ağlayan pastanın üstü için:

  • 1 paket çikolata sosu
  • 1,5 su bardağı süt

Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce ağlayan pastanın kek hamurunu hazırlayın. Yumurta ve şekeri güzelce köpürene kadar çırpın. Sütü ve yağı ek edin, kakaoyu ek edin. Unu ve kabartma tozunu ekleyin.
  2. Büyük uzunluk yada orta uzunluk borcamın altını yağlayıp harcı dökün. 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Bir kürdan yardımıyla içini denetim edin. Pastaya kürdanı batırın, yapışmıyorsa pişmiştir.
  3. İlk sıcaklığı çıkan pastaya kürdanla delikler açın. Soğuk sütü üzerine gezdirin. Krem şantiyi yeterlice çırpın, kıvam alana kadar çırpın.
  4. Tamamen soğumuş pastanın üzerine eşit yayın, pastayı dolaba kaldırın. Çikolata sosunu paketin üzerinde ki yazılı biçimiyle hazırlayın, kıvam alınca ocağı kapatın.
  5. Tam soğuyan sosu eşit olarak pastanın üzerine dökün. Dileğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Ağlayan pastayı dolapta 4-5 saat dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dolgulu Kurabiye
Kakaolu Çatlak Kurabiye (Videolu)
Okul İçin Poğaça
İncikli Bezelye Yemeği
Çikolatalı Gevrek Topları (Videolu)
Mini Cheescakes
Hdabla | © 2025 |