Baklavalı İrmik Helvası
Baklavalı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 9 adet cevizli baklava
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Şerbet malzemeleri
- 2 su bardağı süt
Üzeri için;
- Antep fıstığı
Baklavalı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle baklavaları, rondodan geçirin.
- Ardından teflon tavanın içine, sıvı yağ ve irmik ek ederek birlikte, 10 dakika, orta ateşte irmiği karıştırarak kavurun. Akabinde üzerine rondodan geçirdiğimiz, baklavaları bırakıp, 2 dakika daha denetimli olarak helvamızı, karıştırarak birlikte kavurun.
- Son olarak helvamızın üzerine, ılık süt ek ederek orta ateşte, helvanın ,süt çekene kadar, helvayı karıştırıp, akabinde ocağın altını kapatın.
- İrmik helvası 20 dakika dinlendikten sonra, dondurma kaşığı yardımıyla servis tabağına bırakın. Afiyet olsun. 🙏🌺.
Baklavalı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












