Toprak Ananın Akdeniz Sandığı

Toprak Ananın Akdeniz Sandığı Tanımı İçin Malzemeler

  • 385 gram küçük küpler halinde doğranmış patates
  • 130 gram minik doğranmış ve tereyağında kavrulmuş kuru soğan
  • 3 adet yumurta(1 adedinin sarısı ayrılacak beyazı içine)
  • 100 gram kırılmış ceviz
  • 70 gram küp doğranmış kuru domates(biraz suda ıslatılacak)
  • 50 gram ince doğranmış kıl biber
  • 40 gram ince kıyılmış dereotu
  • 300 gram yoğurt
  • 240 gram un
  • 100 ml sıvıyağ
  • 12 gram tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı köri
  • Çay kaşığı ucu ile muskat rendesi
  • 2 paket kabartma tozu

Üzerine;

  • Yumurta sarısı ve susam

Toprak Ananın Akdeniz Sandığı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve baharatlar çırpılır. Daha sonra sıvıyağ ve yoğurt eklenir karıştırılır. Kalan başka gereçlerde katılıp karıştırılır. Yağlanan tepsiye dökülür ve ayrılan yumurta sarısı üzerine fırça yardımı ile sürülür susam serpilir.
  2. 200 derece alt-üst fansız ayarda evvelce ısınmış fırında 50 dakika(kontrollü)pişirilir. Afiyetle ve sevgiyle kalın.

Toprak Ananın Akdeniz Sandığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Kabak (Kabak Tarator Yatağında)
Yufkasız Pırasalı Börek (Glutensiz)
Porsiyonluk Rulo Pasta
Sebze Çorbası
Tepsi Kebabı
Kadayıf Tatlısı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |