Toprak Ananın Akdeniz Sandığı
Toprak Ananın Akdeniz Sandığı Tanımı İçin Malzemeler
- 385 gram küçük küpler halinde doğranmış patates
- 130 gram minik doğranmış ve tereyağında kavrulmuş kuru soğan
- 3 adet yumurta(1 adedinin sarısı ayrılacak beyazı içine)
- 100 gram kırılmış ceviz
- 70 gram küp doğranmış kuru domates(biraz suda ıslatılacak)
- 50 gram ince doğranmış kıl biber
- 40 gram ince kıyılmış dereotu
- 300 gram yoğurt
- 240 gram un
- 100 ml sıvıyağ
- 12 gram tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- 1 çay kaşığı köri
- Çay kaşığı ucu ile muskat rendesi
- 2 paket kabartma tozu
Üzerine;
- Yumurta sarısı ve susam
Toprak Ananın Akdeniz Sandığı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve baharatlar çırpılır. Daha sonra sıvıyağ ve yoğurt eklenir karıştırılır. Kalan başka gereçlerde katılıp karıştırılır. Yağlanan tepsiye dökülür ve ayrılan yumurta sarısı üzerine fırça yardımı ile sürülür susam serpilir.
- 200 derece alt-üst fansız ayarda evvelce ısınmış fırında 50 dakika(kontrollü)pişirilir. Afiyetle ve sevgiyle kalın.
Toprak Ananın Akdeniz Sandığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








