Patlıcan Söğürme

Patlıcan Söğürme Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 küçük kavanoz domates konservesi (yoksa 2-3 adet domates kabuğunu soyup küp doğrayalım)
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Sıvıyağ tuz
  • İsteğe bağlı sumak ve nar ekşisi (piştikten sonra ekliyorum ben)

Patlıcan Söğürme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanı ve biberi közleyelim temizledikten sonra güzelce doğrayalım.
  2. Piyazlık doğradığımız soğanlarımızı sıvı yağ eklediğimiz tavaya alalım karamelize edelim soğanlar olmaya yakın küçük küçük doğradığımız sarımsağı ekleyelim.
  3. Küp küp doğradığımız domatesi ek edip üzerine tuzunu atıp biraz domateslerin erimesini bekleyelim. Ben bu evrede biraz da şeker ekliyorum domatesin asitini alıyor.
  4. En son közlenmiş patlıcan ve biberimizide ek edip 5 dk karıştırarak pişirelim ve servise hazır. Bu basamakta maydanoz sumak ve nar ekşisi ilave edebilirsiniz.

Patlıcan Söğürme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ödem Atan Sebze Detox Smoothie
Borcamda Adana Kebabı
Spoonful Tatlısı (Kaşık Tatlısı)
Nefis Brokoli Salatası Diyete Uygun
Görsöl Şölen Tavuklu Maklube
Kayseri Yağlaması
Hdabla | © 2025 |