Patlıcan Söğürme
Patlıcan Söğürme Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- 2 adet közlenmiş kapya biber
- 1 küçük kavanoz domates konservesi (yoksa 2-3 adet domates kabuğunu soyup küp doğrayalım)
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Sıvıyağ tuz
- İsteğe bağlı sumak ve nar ekşisi (piştikten sonra ekliyorum ben)
Patlıcan Söğürme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanı ve biberi közleyelim temizledikten sonra güzelce doğrayalım.
- Piyazlık doğradığımız soğanlarımızı sıvı yağ eklediğimiz tavaya alalım karamelize edelim soğanlar olmaya yakın küçük küçük doğradığımız sarımsağı ekleyelim.
- Küp küp doğradığımız domatesi ek edip üzerine tuzunu atıp biraz domateslerin erimesini bekleyelim. Ben bu evrede biraz da şeker ekliyorum domatesin asitini alıyor.
- En son közlenmiş patlıcan ve biberimizide ek edip 5 dk karıştırarak pişirelim ve servise hazır. Bu basamakta maydanoz sumak ve nar ekşisi ilave edebilirsiniz.
Patlıcan Söğürme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









