Kıymalı Biber Dolması
Kıymalı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet dolmalık biber
- Domates
- 2 su bardağı sıcak su
İç harç için;
- 200 gram kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet domates
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Sos için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harç için; uygun bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı alıp ince ince doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım, üzerine kıymayı ek edelim.
- Kavrulan kıymanın üzerine salçaları ek edelim akabinde kabuklarını soyup ince ince doğradığımız domatesleri ekleyip 5/10 dk kadar kavurmaya devam edelim ve pirincimizi ekleyelim ve üzerine 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyelim bir iki tıp çevirdikten sonra baharatlarını ekleyip, harcımız suyunu çekene kadar pişirelim.
- Sos için; uygun bir kaba salçalarımızı alalım, üzerine sıcak suyu ek edip salçaları yeterlice açalım. Akabinde tereyağını ekleyip karıştıralım ve üzerine baharatlarını, tuzunu ekleyip karıştıralım.
- Yıkayıp saplarını ayırdığımız biberlerin içine az tuz döküp elimizle her yerine yedirelim ve altından çatalla iki üç delik açalım.
- Hazırladığımız biberlerin iç harcını dolduralım ve ağız kısmına kesip hazırladığımız domatesleri kapatıp uygun bir tencereye dizelim. Hazırladığımız sosumuzu ve 2 su bardağı sıcak suyunu da ek edip kısık ateşte 1 / 1,5 saat kadar pişirelim.
- Pişme kademesinde orta ara denetim edelim ki fazla pişip dolmalar dağılmasın. Enfes oldu. Biz çok beğendik, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :)🍀
Kıymalı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







