Diyarbakır Usulü Kavurmalı Yumurta

Diyarbakır Adabı Kavurmalı Yumurta Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram kavurma
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Damak tadınıza nazaran tuz ve kırmızı toz biber
  • 3 ya da 4 adet yumurta

Diyarbakır Adabı Kavurmalı Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını tavaya alıp eritelim. Biraz cızırdatalım şöyle. Üzerine kavurmayı ekleyelim. Sulanırsa suyunu çekene kadar orta ara karıştıralım. Suyunu çektikten sonra biraz da karıştıra karıştıra kızartalım.
  2. Közlenmiş ve doğranmış biberi ekleyip tuz ve kırmızı biber serpelim. Ben airfryerda közlüyorum biberi. 200 derece 15 dk da közleniyor. Güzelce 1-2 dk karıştırıp kavuralım.
  3. Yumurtaları teker teker üzerine kıralım. Yavaşça karıştırarak pişirelim. Afiyet olsun ❤️.

Diyarbakır Yolu Kavurmalı Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bitter Fındık Kremalı Çatlak Kurabiye
Mantarlı Semizotu Çorbası
Acı Severlere Tavuklu Mantar Sote
Renkli Koko
Şipşak Puf Börek
Tiramisu Tarifi
Hdabla | © 2025 |