Peynirli Soğanlı Yumurta

Peynirli Soğanlı Yumurta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı beyaz peynir
  • 1 çay bardağı süzme peynir
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 4 küçük uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber (tercih size kalmış kullanmayabilirsiniz)

Peynirli Soğanlı Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel soğanı fotoğraftaki üzere doğrayın. Dilerseniz jülyen yada yemeklik de doğrayabilirsiniz.
  2. Doğradığımız soğanların acı suyunu almak için suda beklettim yıkadım (siz yapmayabilirsin mide rahatsızlığım olduğu için yıkıyorum ) tereyağ ile buluşturmak için kenarda bekletiyorum :).
  3. Sıra geldi peynir karışımına dileğiniz ölçüde yapabilirsiniz ben hepsini göz kararı yaptım. 🙂 3 peynir çeşidini sırayla çatalla ezdim karıştırdım.
  4. Daha sonra peynir karışımına iki yumurtayı da ekleyip çırpıyorum. Kenara alıyorum. Peynirler de tereyağ ve soğana katılmak için kenarda bekleyecek. 🙂
  5. Şimdi tavada dileğiniz ölçüde tereyağını eritin fakat kısık ateşte yapın. Yüksek ateş de yağınız yanabilir 🔥.
  6. Eriyen tereyağın içine kenar da bekleyen soğanımızı ekliyoruz dirildiğini kaybedene kadar pişiriyoruz.
  7. Yumuşayan soğanların üzerine peynirli karışımı döküyoruz. Sonra karıştırıyoruz.
  8. En son olarak tuz karabiber ekliyorum yada dileğiniz baharat varsa ekleyebilirsiniz. Karabiberi bir çimdik attım atmayadabilirsiniz.
  9. Sıcağıyla servis ediyoruz. 🍽️ afiyet olsun 😋. Kahvaltılara kusursuz bir teklif.

Not: materyalleri göz kararı damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.

Peynirli Soğanlı Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı Glutensiz Simit
Borcamda Çilekli Cheesecake
Suffle
Limonlu Kek
Havuçlu Cevizli Kek
Pişmeyen Tatlı
Hdabla | © 2025 |