Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi

Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı çörek otu
  • 1.5 yemek kaşığı susam
  • 4 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı dolusu pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta (1 tane sarısı üzerine ayrılacak)
  • 5.5 6 su bardağı kadar un

Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak derin bir kaba un hariç tüm malzemeyi ekleyip karıştıralım akabinde unu azar azar ek ederek yoğurma ya başlayalım.
  2. Lokmalık olsun istersek daha küçük toplar haline getirelim yahut olağan uzunluk istersekte ceviz büyüklüğünde modüller koparıp, yuvarlayalım.
  3. Tüm hamur bittikten sonra bir fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve sırayla dizelim, akabinde tüm hamur dizdikten sora fırça yardımıyla yumurta sarısını üzerine yağlayalım, fırına atıp pişirelim.
  4. Piştikten sora oda sıcaklığına gelene kadar bekleyelim sonra istersek bir kaba koyup, buzluğa atalım istersekte servis tabağına alıp, servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🥰🥰🥰

Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şekersiz Fit Kek
Doyurucu Salata
Pastane Usulü Fındıklı Kurabiye (Videolu)
Katmer
Pizza
Waffle
Hdabla | © 2025 |