Sebze Sote
Sebze Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kabak
- 1 adet soğan (soğan küçükse 2 adet)
- 2 diş sarımsak
- 1 adet çarliston biber (acı biberde olabilir)
- 1 adet kapya biber
- 1 adet patates (küçükse 2 adet olabilir)
- 2 adet domates
- Pul biber
- Tuz
Sebze Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün gereçleri küp biçiminde doğruyoruz. Evvel soğanı küp doğrayıp, zeytinyağda kavuruyoruz. Kavrulan soğana küçük kestiğimiz sarımsakları atıyoruz ve az daha kavuruyoruz.
- Kavrulan soğan sarımsağa küp biçiminde kestiğimiz patatesleri ek ediyoruz. Patatesler kavrulup yumuşadıktan sonra kabağı ek ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Kabaklarda biraz yumuşadıktan sonra çarliston ve kapya biberi ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
- Bütün materyaller düzgünce kavrulduktan sonra domateslerimizi ek ediyoruz içine. Pul biberide koyuyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Pişince en son tuzunuda atıyoruz karıştırıyoruz 5 dkda tuzunu alsın diye pişirdikten sonra kapatıyoruz. Afiyet olsun 🥰
Not;İsterseniz üzerine sarımsaklı yada sarımsaksız yoğurtta koyabilirsiniz öylede çok hoş oluyor.
Sebze Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








