Ayvalı Meze

Ayvalı Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet ayva
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 4-5 adet ceviz içi
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 kısım maydanoz yada dereotu
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • Yarım çay bardağının yarısı kadar su (Ayvayı haşlamak için)

Ayvalı Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayvaların kabukları soyulur. Doğranıp yarım çay bardağının yarısı kadar suyla haşlanır.
  2. Ayvalar soğuduktan sonra bütün gereçler bir kabının içine konulup blenderla çekilir.
  3. Üstüne kıyılmış ceviz içi ve dereotu yada maydanoz konulup süslenir. Mezemiz hazır.

Ayvalı Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kalpli Omlet
Kahvaltının En Sağlıklı Hali Yulaf
Yumuşacık Çilekli Yaz Pastası
Kafedekilerden Farksız Evde Latte Yapımı
Viral Olan Kfc Tavuk Göğsü (Dişi Çıtır İçi Lokum Gibi)
Girit Usulü Zeytinyağlı Bezelye
Hdabla | © 2025 |