Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 paket krema / 200 ml
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik pirinç
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su (nişastayı açmak için)
  • 2 su bardağı su (pirinçleri haşlamak için)

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci yıkayıp, 2 su bardağı su ile orta ateşte haşlayalım. Haşlanan pirincin üzerine süt ve kremayı ek edip, yaklaşık 10 dakika kaynatalım.
  2. Ardından nişastayı küçük bir kase içinde 1 çay bardağı su ile açalım. Yavaş yavaş kaynayan sütlaca karıştırarak ek edelim ve orta ateşte 5 dakika daha pişirelim.
  3. Son olarak vanilya ve şekeri ekleyip, 1-2 dakika daha kaynatıp, ocaktan alalım. Hiç bekletmeden sütlaç kaselerine hisse edelim ve 5 dakika fırında üstü kızarana kadar bekletelim. Afiyet olsun.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Etli Haşlama
Kuru İncir Dolması
Şerbetli Sultan Tatlısı
Çikolatalı Tepsi Poğaçası
Soğuk Baklava
Tost Makinasında Köfte
Hdabla | © 2025 |