Pratik Klasik Kakaolu Kek Tarifi

Pratik Klasik Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2.5 su bardağı un (yaklaşık)

Pratik Klasik Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle oda sıcaklığındaki 3 yumurta ve şekeri çırpıyoruz köpük köpük olup, beyazlaşıncaya kadar (ne kadar çok çırparsak kekimiz o kadar hoş olur)
  2. Sonrasında süt ve sıvı yağ ekliyoruz kakao, vanilin ve kabartma tozunu son olarak unumuzuda (eleyerek) ekliyoruz (unu denetimli eklemekte yarar var sonra kıvamı denetimden çıkabilir:) )
  3. Kek kalıbımızı yağladıktan sonra hazırladığımız kek harcını kalıbımıza boşaltıyoruz. Evvelce ısıtılmış 180 derece fansız alt üst ayarda 30 dakika pişiriyoruz (fırından fırına pişirme mühleti değişkenlik gösterebilir denetimli pişiriyoruz).
  4. Kekimizi birinci 20 dakika açmıyoruz kabarmasını önlememek ismine sonrasında pişen kekimizi fırından çıkarıyoruz soğumaya bırakıyoruz. Sonrasında soğuyan kekimizi kalıptan çıkarıyoruz ve beyaz çikolata ve sütlü çikolata eritip süsleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🙂

Pratik Klasik Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az malzemeli Fit Browni (Un-Yağ-Şeker Yok)
Yenidünya (Malta Eriği) Reçeli
Terbiyeli Ekşili Sulu Köfte
Çikolatalı Milföy
3 Malzemeli Kurabiye
Renkli Tırtıl Kurabiye
Hdabla | © 2025 |