Tarifi Ustasından; Balaban Kebabı

Tarifi Ustasından; Balaban Kebabı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 çay bardağı ıslanmış ekmek içi (galeta olmaz, ben çektiğim ekmek vardı ondan kullandım süratli olsun diye lakin özel olarak yapacaksanız muhakkak yalnızca ekmek içi kullanın)
  • 1 silme tatlı kaşığı kimyon
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı su

Diğer materyaller;

  • 1 su bardağı süzme yoğurt (çırpılmış)
  • 4 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş) (isteğe bağlı)
  • 2 adet tırnak pide (küp doğranmış)

Tarifi Ustasından; Balaban Kebabı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kıyma ve ekmek içini güzelce yoğuruyoruz.
  2. Daha sonra baharatlar eklenip tekrar yoğurarak köftemizin harcını hazırlıyoruz.
  3. Elimizde ince ve orta uzunluk bir köfte biçimi verip, pişiriyoruz. Ben çok az yağda pişirdim. Izgarada olursa tadından yenmez.
  4. Domates sosu için, tereyağını bir tavada eritiyoruz.
  5. Üzerine salça ve tuzu ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  6. Suyu üzerine ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  7. Servis tabağına evvel tırnak pide sonra yoğurt sos ve domates sos ekliyoruz.
  8. Son olarak köfteleri yerleştirip dilersek tereyağı ekleyip, servis ediyoruz. Görüntü tanım isterseniz profilimden instagram hesabıma ulaşabilirsiniz. Afiyet olsun 😋

Tarifi Ustasından; Balaban Kebabı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Smootie
Su Böreği
Havuç Topları (Lokum Tadında)
Kırmızı Biberli Kremalı Makarna
Çikolatalı Kek Tarifi
Ekmek Pizza
Hdabla | © 2025 |