Kabaklı Krakerler (Videolu)

Kabaklı Krakerler Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane yeşil kabak
  • 1 su bardağı un
  • 50 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sos için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım soğan
  • Pul biber ve nane
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Kabaklı Krakerler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklarımızı rendeleyelim ve zeytinyağı eklediğimiz tavamızda dirilikleri gidene kadar soteleyelim.
  2. Sotelen kabaklarımıza un zeytinyağ ve öteki gereçleri karıştıralım hamur kıvamına getirelim.
  3. Eşit uzunlukta kestiğimiz hamuru görüntüdeki üzere şekillendirelim.
  4. Fırın tepsisine dizelim ve kızarmaya bırakalım.
  5. Sosu için soğanlarımızı doğrayalım ve soteleyelim karamelize olduktan sonra yoğurt sosumuzun üzerine gezdirelim.
  6. Sağlıklı krakerlerimizı bandırarak bu formda tüketebilirsiniz.

Kabaklı Krakerler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahveli Yaş Pasta (Mokka Sahne Torte)
Magma Kek
Rengarenk Arpa Şehriye Salatası
Karaköy Poğaçası
Elmas Kurabiye
Tarçınlı Sütlaç Tarifi ( Tam Tutan Tarif)
Hdabla | © 2025 |