Kinoadan Sağlıklı Ve Lezzetli Kısır
Kinoadan Sağlıklı Ve Lezzetli Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 2 bardak kinoa ( haşlamak için 6bardak su )
- 2yemek kaşığı salça
- 1demek taze soğan (8-10 dal)
- 1 küçük kuru soğan
- Maydonoz yarım demet
- 8-10 yaprak taze nane
- 8 kısım kıvırcık
- 10 tane kornişon turşu ya da istenildiği kadar
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Karabiber
- Nar ekşisi 1buçuk yemek kaşığı
Kinoadan Sağlıklı Ve Lezzetli Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kinoayı düzgünce yıkayıp, 6 bardak su ile haşlayalım. Bu etapta tuzunu atabiliriz. Kaynayana kadar yüksek ateşte sonra kısık ateşte pilav yapar üzere pişireceğiz. Suyu çekince altını kapatacağız.
- Ayrı bir yerde soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında pişirelim. Soğanlar öldüğünde salçayı ekleyip, karıştıracağız.
- Kinoa ve soğanları derince bir kapta birleştirip özdeşleştirelim. Bu kademede kimyon ve karabiberi, nar ekşisini ekleyelim.
- Kinoalar soğuduktan sonra ince ince doğradığımız salatalık turşusunu ve kıvırcığı ekleyelim. Afiyet olsun.
Kinoadan Sağlıklı Ve Lezzetli Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






