Lazanya

Lazanya Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 yaprak lazanya
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 400 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates sos yahut rende

Sos için;

  • Yarım su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 600 ml süt

Üzeri için;

  • 1 su bardağı rende kaşar

Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan minik modüller formunda doğranır ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2-3 dk kavrulur. Akabinde çabucak kıyma eklenir.
  2. Kıyma kavrulunca salça ve domates eklenir. 1 çay kaşığı tuz ve karabiber eklenir. Su eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir.
  3. Beşamel sos için; tereyağ kısık ateşte hafif eritilir ve un eklenir. Un hafif kavrulunca süt yavaş yavaş eklenir. Muhallebi kıvamı olunca altı kapatılır.
  4. Borcam yahut fırın kabına 1 kaşık sos yayılır ve üzerine lazanya yaprakları eklenir. Üzerine kıyma eklenir. Kıyma üzerine sos eklenir ve bu formda katlar dizilir.
  5. 190 derece fırında 25dk pişirilir. Üzerine rende kaşar eklenip kaşar kızarana kadar 5-6 dk daha fırına verilir. Afiyet olsun.

Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokum Tadında Kavurma
Terbiyeli Erişteli Tavuk Çorbası
Sosisli Sandviç (Hot Dog)
Fırında Bütün Tavuk
Yoğurt Kaymağından Poğaça
Yemede Yanında Yat Kara Şimşek (Yeşil Mercimek)
Hdabla | © 2025 |