Lazanya
Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
- 8 yaprak lazanya
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 400 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates sos yahut rende
Sos için;
- Yarım su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 600 ml süt
Üzeri için;
- 1 su bardağı rende kaşar
Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan minik modüller formunda doğranır ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2-3 dk kavrulur. Akabinde çabucak kıyma eklenir.
- Kıyma kavrulunca salça ve domates eklenir. 1 çay kaşığı tuz ve karabiber eklenir. Su eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir.
- Beşamel sos için; tereyağ kısık ateşte hafif eritilir ve un eklenir. Un hafif kavrulunca süt yavaş yavaş eklenir. Muhallebi kıvamı olunca altı kapatılır.
- Borcam yahut fırın kabına 1 kaşık sos yayılır ve üzerine lazanya yaprakları eklenir. Üzerine kıyma eklenir. Kıyma üzerine sos eklenir ve bu formda katlar dizilir.
- 190 derece fırında 25dk pişirilir. Üzerine rende kaşar eklenip kaşar kızarana kadar 5-6 dk daha fırına verilir. Afiyet olsun.
Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













