Fırında Pirzola
Fırında Pirzola Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo pirzola et
- 5 tane büyük soğan
- 5 tane domates
- 4 adet biber
- 10 diş sarımsak
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay bardağı karabiber
- Yarım çay bardağı kekik
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
Fırında Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirzola etlerimizi bir kaseye alıp tuz pul biber kekik kimyon karabiber zeytinyağı üzerine dökelim akabinde karıştıralım.
- Soğan, domates ve biberlerimizi oval halde keselip tek tek tepsiye dizelim 10 diş sarımsağımızın da kabuğunu soyup, dizdiğimiz sebzelerin üzerine dökelim.
- Ardından pirzolarımızı da tek tel dizip form verelim ve yemeğimiz fırına girmeye hazır.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirelim pişen pirzolamız ve servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun 👌.
Fırında Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










