Fırında Izgara Kanat
Fırında Izgara Kanat Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk kanat
Sos için ;
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- Sıvı yağ
- Kekik
- Karabiber
- Köri (isteğe bağlı tavuklara lezzet katan baharat)
- Tuz
Fırında Izgara Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kanatları derin süzgeç içerisine alıp güzelce yıkıyoruz.
- Derin bir kase içerisine sos olacak gereçleri alalım sarımsakları rendeliyoruz yahut sarımsak ezici ile de edebilirsiniz.
- Sos gereçlerini uygunca karıştırdıktan sonra kanatları kabın içerisine alalım ve sos ile harmanlayalım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve fırın ızgarasını tepsi içine alıp, soslanmış olan kanatları dizelim.
- Daha evvel ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim. Hazır olan kanatları sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun 🤗
Fırında Izgara Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















