Menemen

Menemen Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • Biraz dilimlenmiş kaşar peyniri
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Menemen Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı sarımsakları ve domatesi küp küp doğrayın. Sonra biberlerinizi doğrayın.
  2. İlk evvel bir tavaya zeytinyağını alın ve soğanları kavurun. Kavrulan soğanların üzerine sarımsak ve biberleri koyun kavurmaya devam edin.
  3. Kavrulan biber soğan ve sarımsakların üzerine domatesleri dökün. Üzerine tuzu ekleyin ve suyunu çekip kavrulma basamağına gelene kadar pişirin.
  4. Kavrulma evresine gelince tereyağını ekleyin. Dilimlediğiniz kaşarları da içine atın ve karıştırın. 2 yumurtayı bir kaba koyun yarım çay kaşığı kadar tuz ekleyin ve çırpın.
  5. Yumurtayı da ekleyin 1 defa karıştırıp, yumurtalar istediğiniz ayarda piştikten sonra altını kapatın. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun deneyip benimle paylaşmayı unutmayın.

Menemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık Yaz Keki
Fit Hurma Topları
Kuru Kayısı Reçeli (Detaylarıyla)
Muffin Kabında Elmalı Kurabiye -Tart
Mini Avcı Böreği
Damat Paçası
Hdabla | © 2025 |